150 m² telt montert på 20 minutter
Et telt 162 m² monteres av 2 mann på 18 minutter.
Alle som driver med utleie av telt til festivaler, konserter og andre arrangementer kjenner til de lange monteringsstedene dette tar. Og tid er som kjent penger.
Dette har Finnmark Festival arrangør gjort noe med. Løsningen ble oppblåsbare selskapstelt i moduler som kan være fra 60 til 500 m², avhengig av behovet.
Reduserer lønnsutgiftene kraftig
Et telt på 11 x 15 meter (162 m²), delt i 2 moduler monteres av 2 mann på 18 minutter. Det er under en arbeidstime til sammen, og så skal jo teltet ned igjen og da sparer man ytterligere arbeidstimer.
16 arbeidstimer redusert til 1 arbeidstime
- Normalt bruker vi ca 1 arbeidsdag 2 mann på et tradisjonelt telt på ca 150 m², nå er jobben gjort på under en halvtime. Da sparer vi 15 arbeidstimer på opprigg og på nedrigg. Kan Arnold Håkonsen i Finnmark Festivalarrangør fortelle
Redusere risikoen for teltkatastrofer
Like før festivalstart opplevde Midnattsrocken sist sommer at sterk vind ødela store deler av festivalens infrastruktur. Nå har de tatt grep for å redusere risikoen for nye teltkatastrofer.
Kjell Magne Rasmussen etter at festivalens infrastruktur ble rammet av sterk vind sommeren 2012
– Vi har investert i en løsning med oppblåsbare teltmoduler og kan til sammen levere telt på inntil 500m2, forklarer Kjell Magne Rasmussen, som er daglig leder i Finnmark Festivalarrangør AS .
Dette teltet kan vi sette opp på noen minutter, og ta ned like raskt dersom det skulle være behov for det, forteller Rasmussen.
Teltene står støtt i kraftig vind og er allerede testet utendørs i værhardt nord norsk klima, i tillegg teltet tas ned om det skulle bli voldsom vind, selv om det er både bord og benker inne i teltet.
Monteringen i gang
Teltet er produsert i Europa holdes oppe av at luft blåses konstant inn i teltet og er designet får å tåle også Finnmarks været.
Helårstelt
– Dette kan brukes både på vinteren og sommeren. Det er doble lag med teltduk, og det holdes oppe selv om det skulle oppstå en punktering. Vi har også utstyr for å varme opp teltet, forteller han.
- Vi hadde teltet oppe nå i mars og da ble det så godt og varmt inne i teltet at årets førte hestehov kom frem, selv om det snødde utenfor. Snø som kom bare smeltet og rant fint av teltet, forklarer Arnold Håkonsen.
Les hele saken i Finnmark Dagblad